Instruktörer

Information om instruktörer

Carlshamns Karateklubb har instruktörer med mångårig erfarenhet i karate. Alla instruktörer har i nuläget minst brunt bälte och har således tränat i minst 3-4 år. Men de flesta har tränat betydligt längre än så. Instruktörerna i karate kallas för ”sensei” respektive ”sempai”.

Krav på tränaren
Kravet på tränarna i klubben är att man har tränat så pass länge att man lärt sig ”alla” de tekniker som den som tränar karate ska kunna eller ska lära sig. Tränaren måste på ett så bra och instruktivt sätt som möjligt kunna visa och lära de tränande dessa tekniker. Det är en betydlig skillnad i att själv träna och kunna utföra karate-tekniker och att på ett bra sätt kunna instruera andra att utföra dem korrekt. Dessutom ingår det i tränarens uppgifter att vara lyhörd för de tränande och att vid behov förklara tydligare för elever som har lite svårare att förstå hur de ska göra. Karate är en individuell sport och målet är att varje individ som tränar ska få en träning som bygger på den personens förmåga och behov. Att som tränare leva upp till det målet är inte alltid så lätt, eftersom träningsgrupperna ibland kan innehålla 25-30 elever.

Tränarna för barngrupperna måste dessutom ha eller utveckla sin pedagogiska förmåga för att undervisa barn. Det är stor skillnad mellan att träna barn och vuxna. Detta är något man lär sig efterhand och kan vara svårt i början.

Sensei
Huvudinstruktören i karate kallas ”sensei”. Det är sensei som har det övergripande ansvaret över träningen.
Läs mer om CSK’s Sensei

Sensei kan sedan delegera ut träningarna till sina ”sempai”. Sempai är alltså sensei’s hjälptränare. Sensei i vår klubb är Ingmar Lind, 3 dan.

Sempai
Sempai är hjälptränare till sensei.

SENSEI

Ingmar Lind
4 dan

Ingmars karatekarriär
Ingmar Lind är klubbens huvudinstruktör och har Yondan (4:e gradens svarta bälte).
Ingmar inledde sin karatekarriär 1977 i Lunds karateklubb och tränade då för Ted Hedlund (Sveriges chefsinstruktör), där han så småningom också agerade som hjälptränare. Han studerade samtidigt vid Lunds Universitet och utbildade sig till civilingenjör.

1982 startade han upp Carlshamns Karateklubb och har alltså varit klubbens sensei (huvudinstruktör) sedan dess. Ingmar är huvudansvarig för vuxengrupperna i klubben.

Kontaktinfo
Mobil: 073-5019481

Ingmar Lind

Våra instruktörer

Jonas Jakobsson

Jonas Jakobsson

1 dan svart
Bild saknas....

Per Liljeroth

1 dan svart
Taher Bseiso

Taher Bseiso

1 dan svart
Per Karlsson

Per Karlsson

1 dan svart
Per-Anders Ericsson

Per Anders Ericsson

1 dan svart
Bild saknas....

Sam Hassib

1 dan svart
Bild saknas....

Peter Willander

1 kyu brunt
Martin Mattsson

Martin Mattsson

3 kyu
Fredrik Andersson

Fredrik Andersson 

1 kyu brunt
Isabelle Söbacken

Isabelle Söbacken

1 kyu brunt
Bild saknas....

Ludwig Larsson

1 Dan
Majed Shaheen

Majed Shaheen

3 kyu brunt